De Gaanderbode
Kijk hier de Gaanderbode online in:
Kijk voor alle edities op de homepagina

juli / augustus 2023
gaanderbode7-4 2023

mei/juni 2023
gaanderbode7-3 2023

april 2023
gaanderbode7-2 2023

februari/maart 2023
gaanderbode7-1 2022

november 2022
gaanderbode6-7 2022

september/oktober 2022
gaanderbode6-6 2022

juli/augustus 2022
gaanderbode6-5 2022

mei/juni 2022
gaanderbode6-4 2022

Nieuws


Verkeerssituatie in Gaanderen aangepakt

Verkeer in Gaanderen geplaatst: 10-7-2023 update 13-7-2023

Er komt een plan met voorstellen om de onoverzichtelijke kruising op de Rijksweg bij het winkelcentrum veiliger te maken, vrachtverkeer over de Rijksweg is teruggedrongen en de T-Splitsing Slakweg-Rijksweg, waar het verkeer regelmatig muurvast staat, krijgt de aandacht. De inspanningen van onder meer de Dorpsraad Gaanderen om het verkeer in Gaanderen veiliger te maken lijken eindelijk vruchten af te werpen.

De Dorpsraad heeft regelmatig bij de gemeente Doetinchem aan de bel getrokken over de onveilige verkeerssituaties in het dorp. Het gaat dan bijvoorbeeld om de drukke Rijksweg, waar dagelijks honderden vrachtauto’s overheen rijden, en om de onoverzichtelijke kruising Hoofdstraat-Rijksweg-Vulcaanstraat. Om deze en andere verkeerssituaties in de gemeente Doetinchem te verbeteren, presenteert ingenieursbureau Royal Haskoning/DHV begin oktober een mobiliteitsplan aan de gemeente. Daarbij wordt dus onder meer ook de kruising in Gaanderen meegenomen. Het is daarna aan de gemeenteraad om een prioriteitenlijst op te stellen.

Vrachtwagens 24/7 nemen andere route
Om het vele vrachtverkeer op de Rijksweg aan te pakken, is de dorpsraad samen met een bewoner van de Rijksweg het gesprek aangegaan met CEO Carl Berlo van 24/7 Tailorsteel uit Varsseveld. Een flink deel van de vrachtwagens die door het dorp rijden zijn namelijk van dit bedrijf. Ze rijden onder andere dagelijks van en naar een palletbedrijf op Industrieterrein Akkermansweide. Het resultaat van het gesprek is dat deze vrachtwagens voortaan omrijden via de A18, zo laat de dorpsraad weten op haar Facebookpagina.

Kruising Slakweg-Rijksweg: knelpunt
Daarbij kwam ook een ander verkeersknelpunt ter sprake: de kruising Slakweg-Rijksweg. Op drukke momenten komt het voor dat links afslaand verkeer vanaf de Slakweg tot wel een kwartier moet wachten voor het de Rijksweg op kan draaien. Daarbij wordt ook het fietspad nog eens geblokkeerd door de wachtende vrachtwagens. Ook dit knelpunt heeft de dorpsraad nu onder de aandacht van de afdeling Verkeer van de gemeente Doetinchem gebracht.

Afscheiding tussen fietspad en Rijksweg bij brug over beek
Verder geeft de dorpsraad aan dat de gemeente Doetinchem op korte termijn een beslissing neemt over het plaatsen van een vangrail of hekwerk om de rijbaan van de Rijksweg te scheiden van het fietspad ter hoogte van het bruggetje over de Bielheimerbeek.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl