De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Donderdag 24 maart: opening Jeu-de-boulebaan Gaanderen
geplaatst: 23-3-2022

jeu-de-boulesbaan Donderdag 24 maart 14.30 uur wordt de jeu-de-boulebaan in Gaanderen, aangelegd door het Gaanderhuus, feestelijk geopend.

Niemand minder dan jeugdburgemeester Linn, vergezeld door wethouder Rens Steintjes, opent samen met Richard, Gaanderhuusgast van het eerste uur, de baan.

Programma
14.30 inloop in het Gaanderhuus
14.45 gezamenlijk lopen naar de jeu de boules baan, hier zal Linn, de jeugdburgemeester samen met Richard, een gast van het eerste uur van het Gaanderhuus de baan openen.
Daarna kan iedereen de baan proberen of in het Gaanderhuus koffie of thee met iets lekkers nuttigen.
Iedereen is van harte welkom!


In no time van idee tot realisatie
Marja Helmink, voorzitter van het Gaanderhuus én initiatiefnemer van de jeu-de-boulebaan vertelt hoe dit mooie idee binnen no time gerealiseerd werd.

"Met de werkgroep van het Gaanderhuus bedenken we regelmatig wat er leuk zou zijn om te doen in Gaanderen. Iets wat voor veel mensen leuk en toegankelijk is. Ik sprak ooit iemand die had gejeu-de-bouled op de petanquebaan in Doetinchem en dat leek me nou wat. Leuk voor jong, oud en alles daar tussenin. We wilden een baantje dat uitnodigt, dichtbij het Gaanderhuus, zodat het makkelijk is daar iets te drinken en van het toilet gebruik te maken."

jeu-de-boulesbaan Samen met Annet Huntink vatte Marja al gauw de koe bij de horens. Ze gingen op pad door Gaanderen om te kijken wat een geschikte locatie zou zijn. "We hebben allerlei grasveldjes bekeken en kwamen uit bij het stationsplein. Net ver genoeg van de Hoofdstraat af, vlakbij het Gaanderhuus en De Pelgrim, op een zichtbare, centrale locatie."

Vanaf dat moment verliep alles vlot. "We hebben contact gehad met de wijkregisseur van de gemeente, BUHA, Doetinchem Sport en het Noaberfonds. Met een begroting door BUHA konden we subsidie aanvragen bij het Noaberfonds. Vervolgens zijn we met Casper Hofstad (Grondwerken) om tafel gegaan. Die wilde de baan wel aanleggen. De subsidie kwam er en Casper Hofstad ging samen met hovenier Dave Verhoeven aan de slag. Daarbij hebben we wederom de super medewerking vanuit de gemeente ervaren. Casper Hofstad stond 's morgens al klaar met de graafmachine toen hij constateerde dat de geplande plek te dicht bij de weg lag. De baan kon eigenlijk beter een paar meter verderop komen. BUHA werd gebeld, binnen 15 minuten was er iemand om mee te kijken en na even nadenken was het 'Doe maar'. 's Avonds was de baan klaar! Ook heeft BUHA nog voor twee bankjes bij de baan gezorgd. Verder gaat Eric Bos de baan beheren. Ik hoop dat de baan goed gebruikt gaat worden!" jeu-de-boulesbaan

Voor iedereen toegankelijk
De baan is publiek toegankelijk. Je kunt met je eigen jou-de-boule ballen spelen, maar heb je die niet (bij je), dan kun je bij het restaurant van De Pelgrim een set lenen. Er komt ook nog een informatiebord bij de baan. Ook wordt er vanaf 1 april elke dinsdag gespeeld vanuit het Gaanderhuus.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.kosteruitvaartbegeleiding.nl/

http://www.techstate.nl/?utm_source=Gaanderbode&utm_medium=Krant&utm_campaign=Verkeer&utm_content=advertentie-januari

https://uitvaartzorgkremer.nl/

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/

https://hsvdoij.mijnhengelsportvereniging.nl