De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in.
Kijk voor alle edities op de homepagina

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

De Rijksweg van Gaanderen naar Terborg is weer even open

Van 9 november t/m 11 december weer omrijden tussen Gaanderen en Terborg

geplaatst: 19-10-2020    Tekst en foto @2020 Astrid van Beveren
Rijksweg Gaanderen dicht
Op de foto: de brug die, nauwelijks opvallend, ligt tussen de hekken links en rechts.

De werkzaamheden aan de Rijksweg / Doetinchemseweg tussen Gaanderen en Terborg zijn deels afgerond. Daarom is de weg tot 9 november weer open voor alle verkeer. Daarna gaat de weg nog eens vijf weken dicht. De brug over de Akkermansbeek wordt dan vervangen, een maand later dan verwacht.

De kabels en leidingen zijn inmiddels vervangen. Deze werkzaamheden zijn volgens de tijdsplanning uitgevoerd. Ondertussen zou de afgelopen weken de brug zelf worden vervangen maar dat kan pas in november worden uitgevoerd. De betonnen duiker, die de huidige brug gaat vervangen, kan namelijk pas dan geleverd worden.

Tegenvallende levertijd, wel betere bereikbaarheid
"Bij de planning van het project is rekening gehouden met een gangbare levertijd van acht weken. Momenteel is de levertijd in de betonindustrie echter een stuk langer, zeker twaalf weken," verklaart projectleider Bob Frericks van de gemeente Oude IJsselstreek.

"Dat kon niemand voorzien. Dat valt dus gewoon even tegen. Aan de andere kant zijn woningen en bedrijven tijdens de volgende afsluiting een stuk beter bereikbaar dan de afgelopen keer. Alléén het gedeelte rond de brug zelf, zo'n 20 meter lang, is echt dicht. Ook voor fietsers en voetgangers is de weg dan afgesloten. We hebben gekeken naar een oplossing met een tijdelijke vervangende doorgang, maar vanwege de grote kranen en dergelijke die daar bezig zijn, is er geen oplossing waarmee we de veiligheid van passanten kunnen garanderen."

Van 9 november en 11 december weer dicht
Tussen 9 november en 11 december 2020 wordt de Rijksweg in Gaanderen en de Doetinchemseweg in Terborg dus weer afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de aansluiting met de Kerkstraat in Gaanderen en de aansluiting met de Stationsweg / Industrieweg in Terborg. De aanwonenden en bedrijven op dat wegdeel blijven wel bereikbaar.

Bus rijdt straks ook weer om
Ook de busdienst van Arriva rijdt in deze periode weer een aangepaste route. De haltes Slakweg, Winkelcentrum Gaanderen, Cafe Hartjes en De Hamaker in Terborg komen te vervallen. Aan de Slakweg wordt een tijdelijke halte ingericht. Zie voor meer informatie: www.arriva.nl.

Meer informatie
De werkzaamheden aan de brug worden uitgevoerd door de firma van Heteren uit Hengelo (Ov.) Voor vragen met betrekking tot de werkzaamheden aan de brug over de Akkermansbeek kan men contact opnemen met de gemeente Oude IJsselstreek, 0315 292292.
Uitgebreide informatie over de werkzaamheden aan de brug is in augustus hier omschreven: gaanderbode.nl/nws2020026.html.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/