De Gaanderbode
Kijk hieronder de Gaanderbode online in. (Meer edities: zie Home.)

februari 2020
gaanderbode4-1feb2020

december 2019
gaanderbode3-8dec2019

november 2019
gaanderbode3-7nov2019

oktober 2019
gaanderbode 3-6 oktober 2019

september 2019
gaanderbode 3-5 september 2019

juli/aug 2019
gaanderbode 3-4 juli/aug 2019

Nieuws

Trein en bus Arriva Achterhoek gaan weer vaker rijden

geplaatst: 19-05-2020   Foto: © Rob Dammers
trein Arriva Achterhoek © Rob Dammers

Arriva gaat in de Achterhoek vanaf maandag 25 mei 2020 weer van start met de reguliere dienstregeling voor de trein. Voor de bussen geldt dit vanaf dinsdag 2 juni. Het blijft wel nodig om het OV-gebruik zoveel mogelijk te beperken tot reizen die echt noodzakelijk zijn. Vanaf 1 juni is daarnaast het dragen van een mondkapje in het ov verplicht voor reizigers.

Reguliere dienstregeling
Voor de treinen van de Vechtdallijnen en de Achterhoek herstart Arriva de reguliere dienstregeling al vanaf 25 mei. Op alle trajecten rijdt er dan twee keer per uur een trein. Uitzondering vormt de Daybreaker, de nachttrein tussen Arnhem en Winterswijk. Deze gaat nog niet rijden.

Aanpassingen bus
In de Achterhoek en Rivierenland gaan de aanpassingen voor de busdienstregeling op dinsdag 2 juni (na Pinksteren) van start. Voor de bus wordt dan de zogeheten voorzomerdienstregeling ingezet. Dit is de reguliere dienstregeling die voor deze periode van het jaar altijd geldt. De Vlinderdienstregeling, die normaliter met kleine bussen wordt gereden, start nog niet. Deze buslijnen worden nu, met uitzondering van Lochem en Bommelerwaard, gereden door grote bussen. De lijnen rijden een aangepaste vaste route. Zie voor de exacte routes de reisplanner.

Buurtbussen staan nog stil
Het is nog niet bekend wanneer de buurtbussen weer gaan rijden. Omdat veel buurtbuschauffeurs in de risicogroep van corona vallen, neemt Arriva de grootst mogelijke zorgvuldigheid in acht. Zodra de buurtbussen starten, wordt ook de belbusdienstregeling weer opgestart.

Controles
Vanaf nu wordt er in de treinen ook weer gecontroleerd op onder meer zwartrijden. De Arriva-medewerkers die deze controles uitvoeren, hebben beschermingsmiddelen zoals een mondkapje om hun taken veilig uit te kunnen voeren.

De aangepaste dienstregeling is te vinden op de website en in de reisplanners. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl/corona.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.dsrfood.nl/doetinchem

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

https://miranda-meijer.nl/

http://tekst-oke.nl

http://gaanderhuus.nl

https://www.facebook.com/stichtingsamterborg/

https://www.wijkwerkdoetinchem.nl/wijkwerkdoetinchem/wijknetwerk_44889/

http://www.dorpsraadgaanderen.nl/