De Gaanderbode
Kijk hier de laatste Gaanderbodes online in:

dec 2018 Kersteditie
gaanderbode2-8 Kersteditie

nov 2018
Gaanderbode 2-7-nov2018

okt 2018
Gaanderbode 2-6-okt2018

Nieuws

"Loop op 3 maart een mars voor de saamhorigheid"

Prins Bart de 1e spreekt wens uit voor meer verbondenheid in Gaanderen.

geplaatst: 27-02-2019
Bultendarp Carnaval Gaanderen Beste Bultendarpers & Gaanderenaren,

Ik, Prins Bart de 1ste, roep iedereen op de vlag van de revolutie te hijsen. Kijk jullie mede Gaanderenaren in de ogen, voel de stijgende temperatuur van de massa om je heen en verbreek de stilte die ons allen nader staat, het is tijd om te verbroederen.

"Mijn favoriete jeugdherinneringen zijn daar ontstaan waar Gaanderen samenkwam."

Even zonder onzin, de laatste jaren heb ik het gevoel dat er binnen Gaanderen een negatieve trend is ontstaan. Een trend van een verslechterende band, een trend van verlatenheid. Zelf ben ik 28 jaar geleden geboren in dit prachtige dorp. Terugkijkend naar alle jaren die voorbij zijn gegaan, krijg ik een gevoel van verlangen. Verlangen naar de samenhorigheid die ons dorp mij altijd geboden heeft. Waar ik mijn jeugd in de Pelgrimstraat heb gewoond, heb ik later zowel de Ribesstraat als de Leuverinkstaat mijn thuis mogen noemen. Opgegroeid dus in de bossen en straten van Gaanderen. Ik zal niet de enige zijn die bij café Arts zijn eerste biertje heeft gedronken tijdens de kermis, of elk jaar zijn ogen uitkeek als de carnavalsstoet van Gaanderen voorbijreed. Mijn favoriete jeugdherinneringen zijn daar ontstaan waar Gaanderen samenkwam.


Kom, verkleed of niet, het maakt niet uit!

Stilte is het hart van Gaanderen binnen gedrongen
Verbondenheid binnen Gaanderen, binnen Bultendarp, of hoe jij ons prachtige dorp, ons thuis, ook noemt. Stilte is het hart van Gaanderen binnen gedrongen en zorgt er langzaam maar zeker voor dat de samenhorigheid afbrokkelt. De samenhorigheid waar Gaanderen op is gebouwd. Begrijp me niet verkeerd, ik snap het wel. Sinds mijn jeugd voetbal ik al bij VVG ’25 en waar enkele jaren geleden de sportkantine nog leven ademde, is het ook hier stiller geworden. Ook ik ga regelmatig nadat de wedstrijd is afgelopen direct naar huis, waar ik vroeger steevast na elke wedstrijd in de kantine te vinden was. Het verhaal van carnaval is niet anders. Waar het tien jaar geleden nog een echt Gaanderens feest genoemd kon worden, ebt het hier ook langzaam weg.

Dit gaat om iets dat groter is dan carnaval
Maar dit betekent niet, dat we samen het tij niet kunnen keren! Daarom plaats ik nu een oproep aan alle Gaanderenaren, Bultendarpers en mensen die Gaanderen een warm hart toedragen. Het is tijd dat we samen opstaan en terugeisen wat ooit zo vanzelfsprekend was binnen Gaanderen. Een mars voor de samenhorigheid, een mars tegen de gelatenheid die zo langzaam Gaanderen is binnengeslopen. Ik roep dan ook jou op, haal je Achterhoekse vlag uit de kast! Haal je Sint Martinus/Gaanderense vlag uit de kast! Verkleed je, kom in je alledaagse kleding, kom te voet, kom met een leuke wagen, het maakt niet uit! Dit gaat om iets, dat groter is dan carnaval. Dit gaat om het bewijs dat wij Gaanderenaren zijn en om te laten zien dat wij achter ons dorp staan. Neem je buren mee, neem je vrienden mee, neem je kinderen mee. Laat ook aan hun zien, dat Gaanderen een thuis kan zijn met een warm gevoel van solidariteit en saamhorigheid, zoals het ook ooit voor mij was.

Laten we samen de vlag van de revolutie hijsen en bewijzen dat Gaanderen leeft. Loop met ons mee in de optocht op zondag 3 maart 2019.

Prins Bart de 1ste

Informatie over de optocht vind je hier: "Optocht Gaanderen 2019"


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
Jaarlijks verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

Sponsors

https://www.buurtplein.nl/buurt/gaanderen/

https://winkel.hetleeslab.nl/product/spelspel/

https://miranda-meijer.nl/

http://tekst-oke.nl