De Gaanderbode
Kijk hier de laatste Gaanderbodes online in:

april 2018
Gaanderbode 2-2-apr2018

maart 2018 (speciale editie)
Gaanderbode 2-special

februari 2018
Gaanderbode2-1-feb2018

november 2017
Gaanderbode1-2-nov2017

september 2017
Gaanderbode1-1-sep2017

Nieuws

Lads 'n Lassies winnen Amphion Open Finale

Lads 'n Lassies winnen Amphion Finale geplaatst: 09-09-2018
Recensie door: Astrid van Beveren


Na een feestje gebouwd te hebben in de grote zaal van Amphion, heeft Folkband Lads 'n Lassies zaterdagavond de Publiekprijs van de Amphion Open Finale gewonnen. Hoe hoog het niveau van alle deelnemende acts ook was, het was niet moeilijk om Lads 'n Lassies vol overtuiging als beste publieksact aan te wijzen. Wat een feest zetten de Gaanderense en Doetinchemse dames en heren neer!

Mooie, krachtige folk met veel humor
Naast de prachtige, krachtige muziek en het feest dat ze ervan maken, brengt Lads 'n Lassies een extra dimensie op de planken: humor. Dat is een kwaliteit die je niet zomaar aanleert, afdwingt of veinst. Met humor win je een wereld. Zoals zangeres Anne-Marie Leuverink zelf al opmerkte: "Drie jaar geleden begonnen we 'zomaar' een keer met een act bij Paddy's Irish Pub tijdens de Gaanderense kermis en nu staan we, weer tijdens de kermis, hier in de grote zaal in Amphion." Het verbaast niets. Qua energie kunnen ze nog wel meer publiek aan.

Hoewel ze niet de enige artiesten waren die de zaal betrokken bij hun optreden, waren de Lads 'n Lassies wel de enigen die de zaal zo lieten klappen, zingen en lachen. De zaal ging na afloop los met applaus en gejoel. Op grond daarvan kon je al zien hoezeer ze, los van al het talent dat deze avond op het podium stond, wat betreft het publiek boven de andere acts uitstaken. Helemáál verbazend was het dus niet dat het publiek - volgens Amphiondirecteur Charles Droste 'de belangrijkste jury van deze finale' - de band als winnaar koos. De vakjuryprijs ging ook zeer verdiend naar de alternatieve rockband Smoking Alaska en de persprijs naar de ongelooflijk getalenteerde 12-jarige actrice Mila.

Binnenkort weer feest: Theaterconcert Good Folk!
Lads 'n Lassies zijn al een poos zo'n beetje maandelijks te zien bij Paddy's Irish Pub in Doetinchem. In november hebben ze een nieuw feestje voor ons in petto: het theaterconcert Good Folk! in Boogie Woogie in Winterswijk. Wees snel met kaarten kopen, want na gisterenavond zullen de kaarten als dubbele whiskey over de toog vliegen!

Good Folk!: Muziek, anekdotes en whiskey
Op vrijdagavond 2 november 2018 presenteert folkband Lads ’n Lassies vanaf 20.00u haar eerste theaterconcert in Cultuurcentrum Boogie Woogie te Winterswijk. Tijdens het theaterconcert 'Good Folk!' wordt het publiek meegenomen naar de O’Donoghue’s Pub, in Dublin. De pub, waar in de zestiger jaren de Dubliners hun eerste optredens verzorgden. De band brengt in deze gezellige, ongedwongen pub setting bekende Ierse- en Schotse folksongs (traditionals en modern folk in een vertrouwd Lads ’n Lassies jasje), leuke anekdotes en verhalen achter de bekende folk nummers. Na afloop van het theaterconcert kan de bezoeker, tegen betaling, genieten van diverse Ierse en Schotse whisk(e)y’s van Slijterij Proef, Beleef en Geniet (Voorheen Wal25).

Kaarten
Tickets voor dit theaterconcert kosten €17,50 (incl. pauzedrankje). De tickets zijn online te bestellen via: www.ladsnlassies.nl of via de volgende verkooppunten: Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk, Slijterij Proef, Beleef & Geniet Winterswijk en Haarstudio Gerald, Winterswijk.


De Gaanderbode is de dorpskrant voor heel Gaanderen.
De Gaanderbode is in augustus 2017 opgericht.
In 2018 verschijnen er circa 8 edities.
De Gaanderbode is een uitgave van Tekst Oké .
Op alle uitgaves van De Gaanderbode rust auteursrecht.

(advertenties)

Tekst Oké
bureau voor tekst en communicatie
Logo Tekst Oké


Hier adverteren?
Bel De Gaanderbode
06-4782 9074